Euroopan suosituimmat baaripelit

Mitä muuta voi tehdä baarissa kuin juoda olutta ja tuijottaa muita samasta aktiviteetista nauttivia? Vastaus on: paljonkin! Yksi suosituimmista pelaamisen muodoista ovat baaripelit. Baaripelit ovat olleet kuvioissa aina siitä saakka, kun egyptiläiset oluen keksimisen jälkeen alkoivat heittelemään veitsiä seinään oluen juonnin ohessa. Syntyi ensimmäinen baaripeli!

Baaripelejä on kehitelty ympäri maailman. Pelejä löytyy kaikenlaisia aina kädenvääntöautomaateista videopeleihin. Parhaiden baaripelien suhteen ei sinänsä ole mitään sääntöjä, mitä nyt toivottavaa olisi, että peliä voisi pelata yhdellä kädellä, jotta olutta ei tarvitse laskea kädestä suorituksen ajaksi!

billiardsVarmaan se suosituin baaripeli, ainakin brittein saarella, on dartsi. Darts on tikkapeli, jossa tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, lopulta luku nolla saavuttaen. Pelin versiosta riippuen pelaaminen aloitetaan eri aloitusluvusta, yleisimmässä muodossa alussa jokaisella pelaajalla on 501 pistettä. Darts on myös siitä hyvä peli, erityisesti Suomessa, että lähes jokaisella on jonkinlaista kokemusta tikan heittämisestä, jos ei muualta niin kesämökin tikkataulupeleistä. Darts on baarilajin lisäksi myös huippusuosittu urheilulaji; sen suuria turnauksia esitetään jatkuvalla syötöllä urheilukanavilta, otteluista lyödään vetoa ja parhaat dartsin pelaajat tienaavat turnauksista ja sponsoreiltaan jopa miljoonia.

Toinen suosituista baaripeleistä on biljardi, tosin tässä pelissä oluttuopin valitettavasti joutuu laskemaan pöydälle pelin ajaksi. Tai ainakin oman vuoron ajaksi. Peliä pelataan useilla eri säännöillä, baareissa kuitenkin suosituin on kasipallo. Kasipallossa pelaajat ensiksi valitsevat pallojen värit, valinnan saa tehdä pelaaja, joka onnistuu ensimmäisenä upottamaan yhden biljardipalloista johonkin pöydän pusseista. Tämän jälkeen peli jatkuu ja voittaja on se, joka onnistuu pussittamaan kaikki pallonsa ja viimeisenä mustan kasipallon. Suosittu peli tuo baareille omat haasteensa, sillä biljardin pelaaminen vaatii suhteellisen paljon tilaa. Lisäksi biljardimailojen kanssa heiluvat pelaajat, varsinkin parin tuopin jälkeen, voivat jopa aiheuttaa vaaratilanteita, etenkin jos biljardipöytä on sijoitettu esimerkiksi liian lähelle baarin ulko-ovea. Usein biljardia pelataankin erillisissä biljardisaleissa ja baareissa, joista löytyy useita pöytiä.

Fyysisten lajien lisäksi suosittuja ovat tietenkin myös erilaiset kortti- ja lautapelit. Jos näiden pelailu kiinnostaa, kannattaa valita sellainen baari, joka tarjoaa asiakkailleen lautapelejä.