Euroopan parhaat kohteet juhlijoille

European destinations which celebratedLomalle lähdetään monista syistä: osa lähtee matkalle tavoitteenaan rentoutua rannalla makoillen; osa haluaa nähdä Euroopan vanhojen kaupunkien komeaa arkkitehtuuria; osa lähtee talvisin Kanarian saarille golfaamaan; kun taas osa lähtee tutustumaan kaupunkien yöelämään, eli juhlimaan! Ja mikäs siinä, sillä Euroopasta löytyy pitkä lista kaupunkeja, jotka tarjoavat suuren valikoiman vaihtoehtoja mitä tulee yöelämään. Ja vaikka sanonta “kaupunki, joka ei ikinä nuku” viittaakin Yhdysvaltojen New Yorkiin, pätee se enemmän kuin hyvin myös moniin Euroopan kaupunkeihin. Ehkä jopa paremmin, sillä mitä tulee eri lainsäädäntöihin, sopivat monet Euroopan kaupungit täydellisesti nuorille juhlijoille.

Aloitetaan suosituimmasta, Berliinistä! Berliini ei varmasti petä, jos kaupunkiin tulee juhlimistarkoituksin. Kaupunki on täynnä mitä erilaisempia klubeja ja baareja; jokaiselle alakulttuurille löytyy useita paikkoja viettää iltaa. Vaikka tarjolla on suuri valikoima live-musiikkia, suurin tarjonta on kuitenkin teknomusiikin puolella. Itse juhlimisen toki voi halutessaan aloittaa aikaisemminkin, mutta tässä asiassa saksalaiset ovat enemmänkin maratoonareja verrattuna suomalaisiin pikajuoksijoihin. Klubeille mennään usein vasta keskiyön jälkeen ja juhlat jatkuvat aamuun asti. Tärkeintä on hyvä meininki, ei mahdollisimman suuri alkoholinkulutus.

Toinen varma vaihtoehto on Praha. Myöskään Prahassa baarien ja klubien aukioloajat eivät ole este juhlimisille koska, no, monet paikoista eivät edes mene kiinni. On olemassa useita ympäri vuorokauden auki olevia baareja, ja klubeihinkin normaalisti siirrytään vasta keskiyön jälkeen. Suomeen verrattuna tietenkin lähes kaikki Euroopan kaupunkikohteet tuntuvat halvoilta, erityisesti, mitä tulee juomiseen ja syömiseen, mutta Tsekki on muihinkin Keski-Euroopan maihin verrattaessa poikkeuksellisen halpa. Kuhan pysyy poissa turistirysistä, oluen tai viinin saa eurolla, eivätkä myöskään pääsymaksut klubeille ole päätä huimaavia. Paikalliset ovat ystävällisiä ja suhtautuvat pohjoisen maista tuleviin vieraisiin varsin ystävällisesti.

Kolmas kohde johon harva pettyy, on Amsterdam. Amsterdam on suuri musiikkikaupunki ja sopii musiikinystäville; live-musiikkia on tarjolla aina jazzista rokkiin. Myös yökerhotarjontaa riittää, tosin parhaiten Amsterdam tunnetaan paikallisista coffee-shopeista. Upeaan kaupunkiin kauniine jokineen kannattaa tutustua myös päiväsaikaan, joten jos matkan tarkoituksena on pelkästään yöelämään tutustuminen, kannattaa ehkä mieluummin suunnata johonkin halvempaan kohteeseen.